9ος Αγώνας Δρόμου Αίγινας 2020

Αγώνας "Ιωάννης Καποδίστριας" 2020

9ος Αγώνας Δρόμου Αίγινας 2020.

Αγώνας Ιωάννης Καποδίστριας. Ένας αγώνας που έγινε θεσμός για το νησί της Αίγινας. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στην Αίγινα θα γίνει η εκκίνηση του πιο γνωστού μαραθωνίου του νησιού και ενός από τους πιο γνωστούς αγώνες αντοχής πανελλαδικά. Αθλητές, δρομείς και λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων λαμβάνουν μέρος στον Αγώνα, ενώ το νησί κατακλύζεται από συμμετέχοντες και συνοδούς. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Αίγινα και για όλο τον Αργοσαρωνικό.

agwnas dromou aigina
Photo Credits: Δημήτρης Μοίρας

Ο Ο.Α.Κ. Αίγινας (Σύλλογος Στίβου) διοργανώνει τον 9ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Α. (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας) και της Κ.Ε.Δ.Α. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας) σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας, την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, το Εργομετρικό Κέντρο Μy Athlete, την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το νοσοκομείο ‘’Άγιος Διονύσιος, το Νεφρολογικό Κέντρο Αίγινας, τον κύριο Σωκράτη Δούκα (υπεύθυνος ιατρικής ομάδας του αγώνα), τους φυσικοθεραπευτές (Οικονόμου Στέλιος – Στεφανίδης Θανάσης – Στενάκης Παναγιώτης) και το Τμήμα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

Περιεχόμενο Κειμένου

Ιστορικά στοιχεία

Ο αγώνας ”Ιωάννης Καποδίστριας” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2012 και από τότε, κάθε χρονιά, σημειώνει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Αίγινα, τον Αργοσαρωνικό και όχι μόνο ξεκίνησε δυναμικά ήρθε για να μείνει!

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΟΑΚ Αίγινας (σύλλογο στίβου) και τον ΣΔΥ Αίγινας (δρομείς υγείας), σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, και ξεκίνησε την πρώτη χρονιά ως αγώνας δρόμου για παιδιά. Το 2013, το δεύτερο έτος διοργάνωσης του, ο αγώνας ”Ιωάννης Καποδίστριας” έγινε ένας αγώνας για όλες τις ηλικίες.

Τα επόμενα χρόνια ήταν πολύ σημαντικά για τον αγώνα, μιας και σιγά σιγά προβλήθηκε όλο και περισσότερο και καθιερώθηκε ξεπερνώντας το 2019 τις 1500 συμμετοχές!

Χρονιά ορόσημο για τον αγώνα: το 2017 όταν και πιστοποιήθηκε η διαδρομή και ο αγώνας από τον ΣΕΓΑΣ και την Ομοσπονδία.

Φυσικά η επιτυχία του αγώνα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο λίγων ατόμων ή ομάδων, αλλά βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια πολλών φορέων και επαγγελματιών του νησιού της Αίγινας.

9ος Αγώνας Δρόμου Αίγινας 2020

Ο μαραθώνιος της Αίγινας, είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό event τόσο για το νησί, όσο και για τους συμμετέχοντες. Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και είναι στο καλεντάρι αγώνων δρόμου για το 2020. Άρα η διαδρομή είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό τεστ για Έλληνες και ξένους αθλητές. Ο αγώνας διακρίνεται για την καλή του οργάνωση, την γρήγορη διαδρομή του και φυσικά για την οργανωτική ομάδα και τους εθελοντές.

Η διαδρομή

Ο αγώνας χωρίζεται σε μια κύρια διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, και σε μικρότερες για τους μικρότερους σε ηλικία δρομείς. Η εκκίνηση και η λήξη δίνεται στο Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια που βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας – ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας, την πιο κεντρική οδό του νησιού. Η ίδια αφετηρία ισχύει και για τους αγώνες των πέντε χιλιομέτρων για τους δρομείς και τους περιπατητές αλλά και για τους παιδικούς αγώνες.

Οι παιδικοί αγώνες περιλαμβάνουν διαδρομές:

  • 200 μέτρα για νήπια,
  • 800 μέτρα για παιδιά πρώτης έως τρίτης δημοτικού και
  • 1.500 μέτρα για παιδιά τετάρτης έως έκτης δημοτικού.

Για τους ενήλικες αθλητές και δρομείς οι διαδρομές είναι:

  • Αγώνας δρόμου 5.000μ.
  • Αγώνας δρόμου 10.000μ.

Ο αγώνας ”Ιωάννης Καποδίστριας” έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάδοση του αθλητισμού στο νησί της Αίγινας, και όχι μόνο, μιας και συμμετέχουν σε αυτόν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα του στίβου που αποτελούν πρότυπο για μικρούς και μεγάλους!

diadromes agonas Kapodistrias 2020

Πρόγραμμα Αγώνα

  • Αγώνας δρόμου 200μ. για παιδιά Νηπίου (Ώρα έναρξης: 11.00)
  • Αγώνας δρόμου 800μ. για μαθητές της 1ης, 2ας και 3ης τάξης Δημοτικού (Ώρα έναρξης: 11.15)
  • Αγώνας δρόμου 1.500μ. για μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού (Ώρα έναρξης: 11.30)
  • Αγώνας δρόμου 5.000μ. (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ) για δρομείς και αθλητές (Ώρα έναρξης: 12.35)
  • Αγώνας δρόμου 10.000μ. για δρομείς (Ώρα έναρξης: 12.45)

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και η διαδρομή των 10.000μ. και των 5000μ. είναι πιστοποιημένη.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής για το Αγώνα Ιωάννης Καποδίστριας γίνονται από το website του αγώνα και από την σχετική φόρμα. Οι συμμετοχές κλείνουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 00:00 το βράδυ.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα οκτώ (8,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο – μπανάνα – τοστ – νερό) και στα δεκαπέντε (15,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο – μπανάνα – τοστ – νερό + τεχνικό μπλουζάκι). Για τους παιδικούς αγώνες το κόστος είναι τρία (3,00) ευρώ για όσα παιδιά θέλουν να χρονομετρηθούν και να μπουν στην κατάταξη του αγώνα (αποτελέσματα).

Ιατρική Ομάδα / Ασφάλεια

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ, την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και από εθελοντές. Επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας του αγώνα τίθεται ο Ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας (Χειρούργος – Επειγοντολόγος). Το Νοσοκομείο Αίγινας ‘’Άγιος Διονύσιος’’ και το  Νεφρολογικό κέντρο Αίγινας θα παρέχουν τα ασθενοφόρα τους για τον αγώνα. Θα υπάρχει και ομάδα διασωστών.

agwnas dromou aegina
Photo Credits: Δημήτρης Μοίρας

Τροφοδοσία

Σταθμοί τροφοδοσίας νερού θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής των 10.000μ και των 5.000μ.

Πρόσβαση & Έκπτωση

Για τον Αγώνα και τους συμμετέχοντες, η Διοργάνωση του Αγώνα έχει εξασφαλίσει έκπτωση για τους δρομείς και έναν συνοδό. Θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους για να πραγματοποιηθεί η έκπτωση. Δείτε τα δρομολόγια των πλοίων για το διημέρο του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον 9ος Αγώνα Δρόμου Αίγινας 2020: Βασίλης Ζαμπέλης: 6979 449303 και Βασιλική Τζίμα: 6974442165