Δραστηριότητες στην Αίγινα

 

Φωτογραφία

Μπορεί ένα φωτογραφικό tour να σας γεμίσει εμπειρίες; Φυσικά και μπορεί. Ειδικά σε ένα νησί όπως η Αίγινα, η εμπειρία είναι μοναδική. Τοπία, μοναδικά αξιοθέατα, άνθρωποι, μοναστήρια και καράβια μπορούν να σας δώσουν μοναδικές λήψεις και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Όχι μόνοι σας. Με την βοήθεια των Photovoyagers. Την ομάδα που απαρτίζεται από επαγγελματίες και πρωτοπόρους στο είδος τους φωτογράφους. Επισκεφτείτε το νησί της Αίγινας και ζήσε τα βιωματικά workshops των Photovoyagers κάνοντας αυτό που αγαπάτε, βγάζοντας φωτογραφίες.

 

Ιππασία

Τι θα λέγατε για μια βόλτα με ένα άλογο στο νησί της Αίγινας; Η ιππασία που θεωρείται συνώνυμο της δραστηριότητας φύσης, είναι μια μοναδική εμπειρία που μπορείτε να κάνετε στο νησί. Ιππεύοντας στα μονοπάτια της Αίγινας θα δείτε την πλευρά του νησιού που είναι δύσκολο να συναντήσετε στην απλή καθημερινότητα. Αν βρεθείτε στο νησί, μην αφήσετε την ευκαιρία να κάνετε ένα μάθημα ή ακόμα και μια βόλτα ελεύθερης ιππασίας.

 

Walking Tours

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι το νησί της Αίγινας διαθέτει 9 αριθμημένες διαδρομές και 9 τοπικές διαδρομές για περίπατο. Τα 80 τετ. χιλιόμετρα που καλύπτει η επιφάνεια του νησιού, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, είναι ιδανικά για κάποιον που θέλει να προγραμματίσει έναν περίπατο στο νησί. Ακολουθώντας τα μονοπάτια, θα σας οδηγήσουν σε περιοχές όπως είναι το Σφεντούρι, ο Αρχαίος Ελαιώνας, η Παλιαχώρα, το Όρος, η Παχειά Ράχη, οι Τζίκιδες, το Ανιτσαίο και φυσικά σε ένα από τα μοναστήρια της Αίγινας. Φυσικά μεγάλη απήχηση έχουν και τα walkint tours στην πόλη της Αίγινας, όπου κάποιος μπορεί να συναντήσει αξιοθέατα, να βρεθεί σε μοναδικά σοκάκια και να βρεθεί σε όμορφα γραφικά καταστήματα.

 

Canoe-Kayak

Η Αίγινα διαθέτει ακτογραμμή που είναι γεμάτη αμμώδεις παραλίες, βραχώδεις όρμους και στρογγυλεμένα ακρωτήρια. Αυτό μετατρέπει αυτόματα την Αίγινα σε ένα ιδανικό μέρος για να κάνει κάποιος καγιάκ. Δεν  υπάρχει περιορισμός στην εποχή, αφού και ο χειμώνας μπορεί να δώσει ιδανικές μέρες, χωρίς άνεμο, έντονο κυματισμό και βροχή, ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει μια βόλτα με το κανό και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

 

Σκάφος

Η γεωγραφική τοποθεσία της Αίγινας είναι τέτοια που της δίνει το προνόμιο να συνορεύει με άλλα μικρότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για mini κρουαζιέρες. Πως θα σας φαινόταν αν μια καλοκαιρινή μέρα κάνατε μπάνιο στην Μονή, στην Απόνησο στο Αγκίστρι και απολαμβάνατε όλη μέρα τις κρυφές παραλίες της Αίγινας;


Καταδύσεις

Πως θα γινόταν να λείπει από ένα νησί η δραστηριότητα της κατάδυσης; Το νησί διαθέτει μοναδικά σημεία για καταδύσεις. Φυσικούς υφάλους και υποθαλάσσια ζωή, που ταιριάζουν άψογα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών. Οι καταδύσεις στην Αίγινα, σημειώνουν αύξηση τα τελευταία χρόνια καθώς το κοινό αναζητά, μια μοναδικά εμπειρία. Μια εμπειρία που έχει μετατραπεί σε συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών.

 

Ποδηλασία

Έχετε ποτέ δοκιμάσει να κάνετε τις διαδρομές της Αίγινας; Αποτελεί μια συνήθεια που έχουν όλο και περισσότεροι, ακόμα και ντόπιοι κάτοικοι. Οι μικρές σχετικά αποστάσεις του νησιού είναι ιδανικές για όσους θέλουν να κάνουν μια όμορφη ποδηλατάδα. Η διαδρομή Αίγινα-Πέρδικα, είναι ιδανική χωρίς δύσκολα σημεία και κουραστικές ανηφόρες. Αλλά υπάρχουν ακόμα και άλλες περιοχές και σημεία στο νησί που αξίζει να επισκεφθεί κανείς με ποδήλατο, όπως είναι τα Πλακάκια και ο Άγιος Νεκτάριος.

 

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ακόμα και για τους ντόπιους κατοίκους, καλοκαιρινός προορισμός. Μόλις 15 λεπτά από την Αίγινα, είναι ένας μικρός ήσυχος προορισμός, γεμάτος όμορφα και ιδιαίτερα σημεία. Η παραλία Απόνησος, είναι από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού, αφού είναι μια παραλία με καταγάλανα νερά, σε έναν γεμάτο Πεύκα όρμο. Βέβαια, το Αγκίστρι είναι προορισμός και για τις καλές του ψαροταβέρνες δίπλα στην θάλασσα και τα όμορφα σοκάκια του νησιού.