Εκδηλώσεις 2019 Αίγινα

Ημερομηνίες εκδηλώσεων στην Αίγινα

Εκδηλώσεις Αίγινα 2020.

Προγραμματισμένες γιορτές και εκδηλώσεις Αίγινα 2020.

Αργίες στην Αίγινα και ημερολόγιο εκδηλώσεων.

Ανακάλυψε εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας, Οργανισμών και Συλλόγων της Αίγινας. Συνδύασε την διαμονή σου στην Αίγινα, παρακολουθώντας εκδηλώσεις και δρώμενα στην πόλη της Αίγινας και σε ολόκληρο το νησί.

Αίγινα τελευταία νέα.

Όλες οι εκδηλώσεις στο No 1 τουριστικό πόρταλ της Αίγινας. Η κοινότητα της Αίγινας έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, εκδηλώσεις, αλλά και ιδιαίτερα και ξεχωριστά events. Όλα τα παραπάνω αποτελούν δράση τόσο πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, της δημοτικής αρχής αλλά και ιδιωτικών φορέων.

Το Aegina Project στέκεται δίπλα σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν το νησί και φυσικά σε όλα αυτά τα events της Αίγινας.

 

Τσέκαρε: Τα καλύτερα μουσικά events αυτής της εβδομάδας στα βραδινά μαγαζιά της Αίγινας

Ποιες είναι όμως οι δημοφιλέστερες εκδηλώσεις και γιορτές στην Αίγινα για το 2020;

Τα φεστιβάλ και οι γιορτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν για το 2020 είναι:

 • Καθαρά Δευτέρα 2020 στην Αίγινα
 • Καρναβάλι Αίγινα 2020
 • Πάσχα 2020 στην Αίγινα
 • Πρωτομαγιά στην Αίγινα
 • Αγίου Πνεύματος 2020 3ήμερο Αίγινα
 • Φεστιβάλ Φιστικιού 2020
 • Γιορτή Αγίου Νεκταρίου 2020
 • Γιορτή Αγίου Διονυσίου 2020

Καθαρά Δευτέρα 2020

Καθαρά Δευτέρα Αίγινα

Τι καλύτερο από το να περάσετε μια όμορφη Καθαρά Δευτέρα στην Αίγινα; Κάθε χρονιά έτσι και φέτος στις 2 Μαρτίου 2020, ελπίζουμε να περάσετε όμορφες στιγμές στο νησί.

Η Αίγινα είναι ιδανικός προορισμός για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά τουριστικά sites έχουν την Αίγινα ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς για απόδραση κοντά στην Αθήνα για τον Χειμώνα και την Άνοιξη.

Το νησί συνδυάζει θάλασσα και βουνό και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι μοναδικό. Φαγητό δίπλα στην Θάλασσα και ψαρομεζέδες. Αλλά μπορεί μια οικογένεια να βρεθεί στο Όρος για να πετάξει τον χαρταετό της. 2 απαραίτητα στοιχεία για εκείνη την μέρα. Φαγητό στην Πέρδικα και στην πόλη της Αίγινας. Αν βέβαια είστε από τους πιο παραδοσιακούς, κάντε τα ψώνια σας το πρωί στην ψαραγορά του νησιού, αγοράστε την λαγάνα σας και ταραμά από τα παραδοσιακά παντοπωλεία. Μια μικρή εκδρομή στην Αίγινα και τα βουνά της θα σας αποζημιώσει. Ζήστε την απόλυτη Καθαρά Δευτέρα στον Σαρωνικό.

Προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα – Τι να κάνεις.

Καρναβάλι Αίγινας

Καρναβάλι Αίγινα 2020

Αν και η Αίγινα δεν θεωρείται ένας παραδοσιακός καρναβαλικός προορισμός, οι εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά μεγάλες. Οι απόκριες στην Αίγινα, είναι συνδυασμένες με το Καρναβάλι του Μεσαγρού. Το Καρναβάλι Μεσαγρού, είναι η μεγαλύτερη παρέλαση στο νησί και κάθε χρόνο συγκεντρώνει κόσμο από όλο το νησί. Έτσι και φέτος περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τα καρναβαλικά πληρώματα των ντόπιων, όσο και τις ενέργειες του δήμου Αίγινας.

Το πρόγραμμα του 2019.

25η Μαρτίου

 25 Μαρτίου στην Αίγινα

Φέτος και για το 2020 ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πέφτει Τετάρτη. Αφορμή και λόγος για να γεμίσει το νησί επισκέπτες και να βρεθούν στην Αίγινα οι πρώτοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2020.

Μια μέρα γεμάτη εκδηλώσεις και events που ολοκληρώνονται με την μαθητική παρέλαση την Τετάρτη 25 Μαρτίου στην κεντρική παραλιακή οδό του νησιού. Αν ο καιρός στην Αίγινα ευνοήσει και έχουμε καλές θερμοκρασίες το νησί θα γεμίσει επισκέπτες που έρχονται στο νησί για 24 ώρες και για Μονοήμερη απόδραση.

Οι ντόπιοι το πρωί πίνουν καφέ στις καφετέριες της πόλης και μετά απολαμβάνουν ήλιο και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο στα εστιατόρια του νησιού.

Δείχνουν μια προτίμηση στις ταβέρνες της Πέρδικας.

Δείτε επίσης:25 Μαρτίου στην Αίγινα.

Πάσχα στην Αίγινα 2020

Πάσχα στην Αίγινα και φέτος.

Η Αίγινα είναι προορισμός για πολλούς τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Η Πασχαλινή απόδραση στην Αίγινα για πολλούς είναι μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις για διακοπές.

Το νησί γεμίζει από επισκέπτες και τα καταστήματα ετοιμάζουν μεγάλα events. Το κατανυκτικό κλίμα παίρνει σάρκα και οστά στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Αίγινας. Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ντόπιοι μοιράζουν τον χρόνο τους στην εκκλησία και στα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι.

Δεν είναι λίγα και τα πασχαλινά έθιμα στο νησί, που συνήθως οργανώνονται σήμερα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού. Το φετινό Πάσχα πέφτει 12 Απριλίου 2020 και είναι πιθανό να είναι ανοιχτά και πολλά καλοκαιρινά μαγαζιά. Πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε πολλούς τολμηρούς να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο σε κάποιες παραλίες της Αίγινας.

Πρωτομαγιά Αίγινα 2020

Φέτος η 1η Μαΐου πέφτει Παρασκευή και είναι μια καλή ευκαιρία για τριήμερο στην Αίγινα. Αν και είναι ημιαργία, δεν παύει το νησί να δέχεται επισκέπτες και να έχει διάφορες εκδηλώσεις.

Η Αίγινα είναι ένας must κοντινός προορισμός στην Αθήνα και φυσικά με χαμηλό κόστος. Αν και τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση επηρεάζεται από τις απεργίες στα καράβια έχουν βρεθεί συμβιβαστικές λύσεις για να καταφέρει ο κόσμος να ολοκληρώσει τις διακοπές του. Τα ξενοδοχεία στην Αίγινα κάνουν προσφορές για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και τα τελευταία χρόνια η Αίγινα έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά Νησιά της Πρωτομαγιάς. Αν βρεθείτε στην Αίγινα εκείνες τις ημέρες, δώστε μεγάλη προσοχή στα δρομολόγια πλοίων Αίγινα-Πειραιάς.

Δοκιμάστε ακόμα και μονοήμερη στην Αίγινα!

Αγίου Πνεύματος 2020

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Αίγινα

Για την Αίγινα το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, επισκέπτες, εκδηλώσεις και events. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού και πιο συγκεκριμένα η Αίγινα είναι ένας προορισμός κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικός για εκείνους που θέλουν μια γρήγορη απόδραση. Την λίστα με τα νησιά που προτιμά το κοινό της Αθήνας για 48 ώρες είναι:

 • Η Αίγινα
 • Οι Σπέτσες
 • Η Ύδρα
 • Το Αγκίστρι

Δοκιμάστε μια όμορφη και σύντομη απόδραση στην Αίγινα για λίγες μέρες το 3μερο του Αγίου Πνεύματος. Βρεθείτε στην Μονή και την Πέρδικα, κάντε κάποια δραστηριότητα και δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις. Κάντε κάποιο tour στο νησί και απολαύστε το ποτό σας δίπλα στην θάλασσα.

Δείτε επίσης: Τι να κάνεις το τριήμερο στην Αίγινα

15 Αυγούστου Αίγινα 2020

Δεκαπενταύγουστος στην Αίγινα

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού, στην Αίγινα γιορτάζεται με το πανηγύρι της Χρυσολεόντισσας. Η Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας στην Αίγινα, βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου στην Αίγινα είναι συνδυασμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα μοναστήρια της Αίγινας. Βέβαια η τουριστική περίοδος είναι στην μεγαλύτερη καμπύλη της και οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ κατακλύζουν το νησί.

Ο Αύγουστος του 2020 στην Αίγινα προβλέπεται γεμάτος εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν και το Φεστιβάλ Φιστικιού.

Μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά, εκθέσεις, τοπικά έθιμα και κάθε είδους δρώμενα λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στην Αίγινα.

Aegina Fistiki Fest 2019

Το Fistiki Fest στην Αίγινα για ακόμα μια χρονιά κάνει την εμφάνιση σου.

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Αίγινας είναι προγραμματισμένο για τον  Σεπτέμβριο 2020. Η γιορτή του φιστικιού και φέτος αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες τόσο από την διοργανώτρια αρχή του Δήμου Αίγινας, όσο και από τους κατοίκους του νησιού. Ένα τεράστιο event με πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Το πρόγραμμα του Φιστίκι Φέστ γεμίζει με εκδηλώσεις σε κάθε πλευρά του νησιού. Από την Πέρδικα και την Αγία Μαρίνα, μέχρι την Σουβάλα και την Βαγία. To αναλυτικό πρόγραμμα του Aegina Fistiki Fest 2019 προβλέπεται να δημοσιευθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το περσινό και να σχηματίσετε μια άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει στο νησί εκείνες τις ημέρες.

Τσέκαρε: Το Fistiki Fest 2019

28η Οκτωβρίου Αίγινα

Αργίες στην Αίγινα.

Ταξίδια στην Αίγινα για λίγες μέρες. Η  αργία της 28ης Οκτωβρίου 2020 πέφτει Τετάρτη και κατά συνέπεια δεν δημιουργείται ένα 3ήμερο που είναι ιδανικό για να βρεθεί κάποιος στην Αίγινα. Στο νησί γίνονται πολλές εκδηλώσεις εκείνες τις ημέρες και φτάνουν  στην κορύφωση με την μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της πόλης της Αίγινας. Τα ξενοδοχεία παρέχουν προσφορές στους επισκέπτες του νησιού και το νησί δέχεται πολλούς επισκέπτες. Απολαύστε μια όμορφη διαμονή στην και περάστε μια όμορφη μέρα στην Αίγινα. Μια εξόρμηση για λίγες ώρες στην Αίγινα.

Τσέκαρε: Τι να κάνεις την 28η Οκτωβρίου στην Αίγινα.

Γιορτή Αγίου Νεκταρίου 2020

Πότε γιορτάζει ο Άγιος Νεκτάριος;

Βρείτε το πρόγραμμα της γιορτής του Αγίου Νεκταρίου. Η γιορτή του Αγίου της Αίγινας για το 2020 πέφτει ημέρα Δευτέρα. Στις 9 Νοεμβρίου 2020 θα γιορτάσει το μοναστήρι του Αγίου και για ακόμα μια χρονιά περιμένουμε με μεγάλη προσμονή το εορταστικό πρόγραμμα για ένα από τα πιο γνωστά χριστιανικά μοναστήρια των Βαλκανίων. Το 2ήμερο των εορτασμών του Αγίου το νησί γεμίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις και τα 10 χιλιάδες άτομα ημερησίως. Πέρα από την Δοξολογία και την Ολονυχτία στο μοναστήρι, ακολουθεί και Λιτανεία στην πόλη της Αίγινας. Η εικόνα του Αγίου περνάει στα σοκάκια του νησιού και την κεντρική παραλία. Τα στενάκια της Αίγινας είναι στρωμένα με χαλιά, λουλούδια και μυρίζουν λιβάνι.

Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο οι πιστοί έρχονται στο νησί για να προσευχηθούν.

Γιορτή Αγίου Διονυσίου 2020

Πότε γιορτάζει ο Άγιος Διονύσιος στην Αίγινα;

Ο Πολιούχος της Αίγινας είναι ο Άγιος Διονύσιος. Η εκκλησία του είναι στην Παχειά Ράχη και είναι ένα πολύ γνωστό προσκύνημα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Φέτος η 17η Δεκεμβρίου όπου και γιορτάζει ο Άγιος πέφτει Πέμπτη. Για το νησί της Αίγινας είναι ημέρα αργίας, αφού οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την Λιτανεία στην πόλη της Αίγινας. Στην Λιτανεία συμμετέχουν, σχολεία, σύλλογοι, αθλητικοί οργανισμοί και τοπικές αρχές. Μια σημαντική ημέρα για την Αίγινα, μιας και ο Άγιος Διονύσιος, ήταν ένας πραγματικός ευεργέτης για την Αίγινα. Κατάφερε μέσα στο διάστημα των τριών χρόνων που παρέμεινε στην Αρχιεπισκοπή Αιγίνης, να την μετατρέψει σε πνευματικό κέντρο και χώρο λατρείας.

Εμψύχωνε και παρηγορούσε τους πληγωμένους Αιγινήτες, τους δίδασκε, τους στήριζε και τους χάριζε ελπίδα.

Εκδηλώσεις Αίγινα 2020. Τα σημαντικότερα events και εκδηλώσεις της Αίγινας για το 2020 σε έναν περιεκτικό οδηγό. Βρείτε τις σημαντικότερες ημερομηνίες για την Αίγινα.