Αξιοθέατα Αίγινα

Αίγινα: Οδηγός για τα καλύτερα αξιοθέατα

Αξιοθέατα Αίγινα. Οδηγός για τα αξιοθέατα στο νησί. Τα καλύτερα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία στο νησί που πρέπει να δείτε. Αναλυτικές πληροφορίες με όλα τα αξιοθέατα που μπορείτε να βρείτε στο νησί. Ναός της Αφαίας, Πύργος Μαρκέλλου, Σπίτι Καζαντζάκη, Παλιαχώρα, Καποδιστριακά Κτίρια, Αρχαίος Ελαιώνας και αρκετά ακόμα. Η Αίγινα είναι ένα νησί γεμάτο με ιδιαίτερα και όμορφα σημεία, τόσο ιστορικής όσο και φυσικής σημασίας. Ένας πολιτιστικός θησαυρός, μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά σε διάφορα σημεία στο νησί. Αξιοθέατα Αίγινα, δείτε αναλυτικά, χάρτες, φωτογραφίες, πληροφορίες, ωράρια και τρόπους πρόσβασης. Ποια είναι τα καλύτερα αξιοθέατα της Αίγινας;

0
Κορυφαία Αξιοθέατα

Πατήστε πάνω σε κάποιο αξιοθέατο για να δείτε περισσότερες πληροφορίες

Αν αναρωτιέστε πως να βρεθείτε σε κάποιο αξιοθέατο της Αίγινας, είστε στο κατάλληλο σημείο. Όλα τα κορυφαία σημεία για να δει κάποιος στο νησί. Κτίρια, σημεία, μουσεία, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι. Η Αίγινα είναι ένα μέρος, που αποτέλεσε σημαντικό σταυροδρόμι για την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Όμως ακόμα περισσότερο, ήταν ένα κεντρικός άξονας για την σύσταση του νέου σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μεγάλες προσωπικότητες, Έλληνες και ξένοι βρέθηκαν στην Αίγινα και διαμόρφωσαν την ιστορία της. Ένα things to do in Athens σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία.

Σε ποια αξιοθέατα πρέπει να πάω;

Όλα τα αξιοθέατα του νησιού είναι σημαντικά και εξίσου όμορφα. Όμως μερικά ξεχωρίζουν και δεν πρέπει κανείς να αμελήσει να τα δει. Ποια είναι όμως αυτά; Σε ποια αξιοθέατα πρέπει να πάω;

  • Πύργος Μαρκέλλου: Ένα αξιοθέατο στην πόλη της Αίγινας, κοντά στο λιμάνι. Σημαντικό για την ιστορία όλης της σύγχρονης Ελλάδας.
  • Ναός της Αφαίας: Το πιο γνωστό αξιοθέατο, όχι μόνο στην Αίγινα αλλά και ένα από τα πιο γνωστά σε όλη την Ελλάδα. 
  • Ελαιώνας: Οι ιστορικές, αιωνόβιες ελιές στην καρδιά της ορεινής Αίγινας. Ελιές χιλιάδων ετών στους πρόποδες του Όρους.

Αίγινα τι να επισκεφτώ;

Ο χρόνος παραμονής σας στο νησί, αλλά και η περίοδος που θα φτάσετε στο νησί παίζουν σημαντικό ρόλο για το ποια αξιοθέατα θα δείτε κιόλας. Αν βρεθείτε στην Αίγινα για λίγες ώρες και σας προβληματίζει το ερώτημα τι να επισκεφτώ; Σας έχουμε την απάντηση! Μπορείτε να δείτε:

  • Τα Καποδιστριακά Κτίρια: Με μια μικρή βόλτα στην πόλη θα δείτε όλα τα κτήρια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
  • Ναός Αφαίας: Ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας, μπορεί να κάποιος να τον δει και μέσα σε λίγες ώρες. Η πρόσβαση στο Ναό και η περιήγηση σας εκεί μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 ώρες.