Πέρδικα

Η πόλη της Πέρδικας Αίγινας, βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του νησιού. Είναι ένα πλακόστρωτο ψαροχώρι, που παραμένει ακόμα γραφικό, με νησιώτικης αρχιτεκτονικής σπίτια.

Αυτός ο παραδοσιακός οικισμός, αποτελεί ακόμα και για τους μόνιμους κατοίκους της Αίγινας, μια mini απόδραση. Αυτό συμβαίνει γιατί η Πέρδικα διαθέτει πολύ καλές ψαροταβέρνες και ουζερί, αλλά είναι τέτοια και η δομή του χωριού που θυμίζει κοσμοπολίτικο νησί.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της περιοχής είναι ότι από το λιμανάκι της Πέρδικας φεύγουν οι τα καραβάκια (λάντζες) με προορισμό το νησί της Μονής. Η νήσος Μονή, αποτελεί μια τουριστική ατραξιόν για όλο τον νησί της Αίγινας, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Στο λιμάνι της Πέρδικας αν και μικρού μεγέθους, δένουν σε αυτό σκάφοι και θαλαμηγοί. Κατά μήκος της πλακόστρωτης παραλίας, μπορεί να βρει κανείς καφετέριες, ψητοπωλεία και delicatessen.

Στην Πέρδικα επίσης υπάρχει και το παλιό ναυτικό παρατηρητήριο, όπως και η εκκλησία του Αγίου Σώστη Πέρδικας. Μπορεί να μην διαθέτει κάποια παραλία με αμμουδιά, αλλά βρίσκεται δίπλα στις παραλίες Σαρπά και Κλειδί σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Υπάρχει σύνδεση με την συγκοινωνία για το κέντρο της Αίγινας και συνορεύει με την περιοχή της Αιγινήτισσας.

Perdika-Aegina-Project-Image