Σοκάκια Της Αίγινας

Ψαράδικα.

Το σοκάκι στην πίσω πλευρά της κεντρικής Ψαραγοράς της Αίγινας, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στο νησί. Ένα σοκάκι γεμάτο με παραδοσιακά ουζερί και ταβέρνες που έχουν αντέξει στο χρόνο. Με καταστήματα που έχουν συνδυαστεί αρμονικά με την ‘ιστορία’ της πλακόστρωτης και μόνο για πεζούς οδού. Εκεί είναι και η κεντρική Ψαραγορά του νησιού, που αποτελεί ακόμα και σήμερα κέντρο συνάντησης και συζήτησης για πολλούς. Σε αυτή, βρίσκει κανείς πολλά καταστήματα και μαγαζιά εστίασης.

Psaradika-Aegina

Μητροπόλεως.

Η οδός Μητροπόλεως, είναι η οδός που βρίσκεται μπροστά από τον ναό της Μητρόπολης. Είναι σίγουρα η πιο ιστορική οδός του νησιού, μιας και σε αυτήν βρίσκονται τόσο η εκκλησία της Μητρόπολης, το Εϋνάρδειο και το Κυβερνείο. Μια οδός που δεν έχει ‘αφήσει’ πολλά νέα καταστήματα να βρεθούν εκεί, αφού μάλλον θέλει να παραμείνει ιστορική, να θυμίζει την έναρξη του νεότερου ελληνικού Ελεύθερου Έθνους.

Mhtropoleos-Aegina

Π. Ηρειώτη.

Ένα σοκάκι γεμάτο χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα. Σε αυτό το πλακόστρωτο σοκάκι υπάρχουν καταστήματα με αρκετά χρόνια παρουσίας στους κλάδους δραστηριοποίησης τους. Ιδιαίτερο στενό, με τους εκάστοτε ιδιοκτήτες καταστημάτων να δίνουν την δική τους ταυτότητα. Αξίζει να περάσετε μια βόλτα πεζοί και να δείτε τις βιτρίνες των καταστημάτων. Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου η οδός είναι στολισμένη με ‘λαμπάκια’ που δίνουν ακόμα μια πιο όμορφη νότα.

Sokakia-Aegina

Σπύρου Ρόδη & Αφαίας.

Η οδός Σπύρου Ρόδη συνεχίζει και στην συνέχεια της είναι η οδός Αφαίας. Η Σπύρου Ρόδη και η Αφαίας είναι οι εμπορικές οδοί του νησιού. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Αίγινας. Είναι παράλληλες της κεντρικής παραλιακής οδού και σε αυτές μπορεί να βρει κανείς καταστήματα, φαρμακεία και φυσικά το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού.

Spyrou-Rodh-Aegina