Φιστίκι Αιγίνης.

Που να βρεις φιστίκι Αιγίνης.

Φιστίκι Αιγίνης. Ο καρπός της Αίγινας γνωστός και ως κελυφωτό φιστίκι. Οι ιδιότητες του φιστικιού και η θρεπτική του αξία, είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που έχει γίνει γνωστό σε όλο το κόσμο και συνεχίζει να έχει μια δυναμική θέση στην παγκόσμια αγορά των ξηρών καρπών.

Η Αίγινα έχει το πλεονέκτημα εξαιτίας της τοποθεσίας της, να έχει ένα μοναδικό σε γεύση και ποιότητα ξηρό καρπό. Οι γεωλογικές συνθήκες και το κλίμα του νησιού, είναι ο λόγος επιτυχίας του καρπού. Ο καρπός έχει βρεθεί σε κάθε σημείο του κόσμου και συνεχίζει να κάνει το νησί δημοφιλές σε κάθε πλευρά του πλανήτη.

Που θα αγοράσω φιστίκια Αιγίνης;

Όταν έρθεις στο νησί σίγουρα η πρώτη σου σκέψη θα είναι που θα βρεις τα καλύτερα φιστίκια Αιγίνης. Πλέον το νησί έχει μια μεγάλη ποικιλία με καταστήματα που διαθέτουν φιστίκια. Τα περισσότερα εξειδικεύονται στην παραγωγή και την πώληση του καρπού και έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο. Στα παραδοσιακά φιστικοπωλεία, μπορείς να βρεις τόσο κελυφωτά φιστίκια σε διάφορες παραλλαγές, ψημένα, άψητα, αλατισμένα, ανάλατα, όσο και διάφορα προϊόντα φιστικιού.

Fistikia-Aiginis

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα από φιστίκι;

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις τα παστέλια φιστικιού, είτε σκέτα με μέλι είτε με σουσάμι. Τραγανά και γευστικά όσο δεν μπορείς να φανταστείς, ένα ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Μην ξεχάσεις να ψάξεις για την πραλίνα φιστικιού, μια γευστική πάστα φιστικιού, που μπορείς να την δοκιμάσεις αρχικά βάζοντας την στο ψωμί αλλά και τρώγοντας την μόνη της. Τα γλυκά του κουταλιού φιστίκι και τα γλυκά με φιστίκι είναι σχεδόν σε όλα τα φιστικοπωλεία και ζαχαροπλαστεία.

Ο καρπός είναι ένα μοναδικό προιον για το νησί. Για αυτό το λόγο έχει καθιερωθεί και το Fistiki Fest, ένα φεστιβάλ που έχει κύριο αντικείμενο το φιστίκι. Ένα 3ήμερο στην Αίγινα, γεμάτο γεύσεις, αρώματα, νέα προιόντα, εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Extra tip.

Χλωρά φιστίκια. Το τέλειο καλοκαιρινό σκακ για όσους είναι τον Αύγουστο στην Αίγινα. Καρπός κατευθείαν από το δέντρο, τόσο δροσερός και τραγανός που μπορεί να σε κάνει να θέλεις να βρεθείς στο νησί μόνο για αυτό τον λόγο.