«Στην Ταβέρνα του Μαρίνη»

Καλοκαίρι 2019 
Θεατρικές Παραστάσεις Αίγινας

Στο Λιβάδι της Αίγινας, τη δεκαετία του 1920, ανοίγει μια ταβέρνα. Μια ταβέρνα, που έμελλε να μείνει στη μνήμη των θαμώνων της, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ως ένα σημείο συνάντησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Η ταβέρνα του Μαρίνη, ή αλλιώς τα «Μαρίνεια», υπήρξε το στέκι των μαστόρων στα νταμάρια της περιοχής. Υπήρξε το στέκι της αριστοκρατίας του νησιού και των Αθηναίων, που το επισκέπτονταν. Υπήρξε το στέκι των καλλιτεχνών, που αγάπησαν την Αίγινα και την επέλεξαν ως τόπο διαμονής και όχι μόνο. Καλμούχος, Καζαντζάκης, Καπράλος, Σικελιανός, Νικολάου έπιναν το κρασί του μπάρμπα-Βαγγέλη και απολάμβαναν τον παραδοσιακό μεζέ – χαλβά με κανέλλα.

Η Ταβέρνα του Μαρίνη, που φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες, πιστούς θαμώνες μα πάνω απ ’όλα καλούς φίλους, 100 χρόνια μετά το πρώτο της άνοιγμα, ανάβει τα φώτα της ξανά! Τα τραπέζια της αυλής στρώνονται και ο μεζές σερβίρεται και περιμένει να ευχαριστήσει και πάλι τους επισκέπτες!

Η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός σας προσκαλούν σε μία βραδιά γεμάτη από μνήμες, εικόνες της παλιάς Αίγινας, ιστορίες γεμάτες τέχνη, αλλά και λαϊκά ήθη μα πάνω απ’ όλα, σε μία βραδιά γεμάτη μουσική, τραγούδι, μεζέ και καλή παρέα!

Ταυτότητα Παράστασης.

Σύλληψη- σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη & Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Κάτσα

Πληροφορίες.

Χώρος: Η Ταβέρνα του Μαρίνη, λίγο πριν το σχολείο της Χλόης

Παραστάσεις:

  • Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.15
  • Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 21.15

Διάρκεια: 60 λεπτά

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητηη κράτηση στα τηλέφωνα 6942697123 & 6907393639.

Kafenio tou Marini Aegina
Kafenio tou Marini Aegina