Άγιος Νεκτάριος Γιορτή 2019

Το πρόγραμμα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Αίγινας

Το πρόγραμμα της γιορτής του Αγίου Νεκταρίου για το 2019. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στις 9 Νοεμβρίου, το νησί της Αίγινας γιορτάζει την ημέρα κοίμησης του Αγίου Νεκταρίου. Για την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου δόθηκε στα μέσα το πρόγραμμα για την φετινή γιορτή. Για την Αίγινα οι ημέρες που το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου έχει γιορτή είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Η 9η Νοεμβρίου για φέτος είναι Σάββατο, άρα κατά συνέπεια προβλέπεται και αυξημένη κίνηση στην Αίγινα. Είναι πλέον συνηθισμένο το Α.Τ Αίγινας, να εκδίδει Δελτίο Τύπου για σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις αφορούν κατά κύριο λόγο την πόλη της Αίγινας και το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Πρόγραμμα Γιορτής Αγίου Νεκταρίου 2019

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
06:00 μ.μ. Μικρός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια κάθοδος της Τιμίας Κάρας με λατρευτική πομπή στον νέο Ναό.
06:30 μ.μ. Μέγα Πανηγυρικός Εσπερινός στον νέο Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
10:00 μ.μ. – 5 π.μ. Ολονύκτιος Ιερά Αγρυπνία.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου
06:30 π.μ. Όρθρος
07:30 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Εκκίνησης Λιτανευτικής πομπής και κάθοδος στην πόλη της Αίγινας με αυτοκινητοπομπή.
11:00 π.μ. Λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων στις κεντρικές οδούς της πόλης της Αίγινας.
12:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ. Παραμονή Αγίας Κάρας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.
4:30 μ.μ. Η Τιμία Κάρα θα μεταφερθεί από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλος εσπερινός και απόδοση της ιεράς παράκλησης.