Τα δικά μου Χριστούγεννα στην Αίγινα

Τα Χριστούγεννα της Τζένης στην Αίγινα

Τα Χριστούγεννα για τον κάθε έναν από εμάς σημαίνουν και κάτι διαφορετικό. Άλλοι έχουν συνδέσει τα Χριστούγεννα με την επανένωση της οικογένειας και της παρέας, και κάποιοι άλλοι με τη διασκέδαση και το φαγητό. Κάποιοι άλλοι δε, όπως εγώ για παράδειγμα, και με τα δύο. Σίγουρα, όμως, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους τα Χριστούγεννα ως μια περίοδο χαράς και γιορτής.

Και σίγουρα είναι!

Όμως είναι και κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι η αναβίωση ευχάριστων στιγμών σε αγαπημένα μέρη με αγαπημένους ανθρώπους. Είναι η προσμονή να επισκεφτείς αγαπημένα καταστήματα και μαγαζιά, και να τα δεις στολισμένα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπάκια. Είναι ο ζεστός καφές που καταλήγει σε ζεστό κρασί συνοδευόμενος από καλή παρέα και φίλους. Είναι ακόμα και τα γιορτινά μενού που περιμένεις με τόσο ανυπομονησία (και σε κάνουν να μη θες να δεις τη ζυγαριά τουλάχιστον για ένα μήνα μετά).

aigina xristougenna
Και μπορεί μια ολόκληρη χρονιά να μοιάζει αιώνες μακριά, αλλά μέχρι να το καταλάβεις έχει έρθει πάλι ο μαγικός μήνας που πολλοί από εμάς περιμένουμε - τουλάχιστον - με υπερβάλλοντα ζήλο.

Πολύ απλά, είναι οι αναμνήσεις που γίνονται παρόν και ελπίζεις να γίνουν και μέλλον! Έτσι απλά, και ταυτόχρονα περίπλοκα. Ακόμα και τις φορές που δεν τα καταφέρνεις να έχεις κοντά σου τα άτομα που θες ή να είσαι εκεί που θες και χάνεις τις γιορτές (οπότε δυστυχώς μεταξύ άλλων και το φαγητό), δεν μειώνουν τη χαρά και τη προσμονή των Χριστουγέννων – την κάνουν ακόμα πιο έντονη για την επόμενη φορά. Και ακόμα και αν μερικές φορές υπάρχουν και ευτράπελα, θυμάσαι τις καλές στιγμές.

Και μπορεί μια ολόκληρη χρονιά να μοιάζει αιώνες μακριά, αλλά μέχρι να το καταλάβεις έχει έρθει πάλι ο μαγικός μήνας που πολλοί από εμάς περιμένουμε – τουλάχιστον – με υπερβάλλοντα ζήλο. Κάπως έτσι είναι λοιπόν τα δικά μου Χριστούγεννα:

Είναι κλασικά και διαχρονικά Χριστούγεννα στην Αίγινα!

xristougenna aegina
Όσοι μένετε μακριά από το νησί και έχετε λίγες ευκαιρίες να βρεθείτε στην Αίγινα, ξέρετε ότι δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα, βλέπουμε τα δρομολόγια και είμαστε στο επόμενο πλοίο που φεύγει για το νησί.

Είναι η στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο νησί και θα δω τη στολισμένη παραλία, αυτή η εβδομάδα που θα έχει λίγο από τα Χριστούγεννα που περνούσα ως παιδί, ξεγνοιασιά και προσμονή – άντε χωρίς το άγχος τι θα συμβεί τη μέρα που θα πάω για κάλαντα – που φυσικά έχει αντικατασταθεί από άλλα εξίσου σημαντικά άγχη που αφορούν τη διασκέδασή μου στο νησί – εδώ να δηλώσω πως δικαιολογούμε λόγω των επιλογών που έχω εκείνες τις μέρες.

Μπορεί να λένε πως τα Χριστούγεννα είναι για την πόλη, αλλά μπορώ να πω πως διαφωνώ – πολλές φορές σιωπηρά, έτσι για να μη λένε πως γίνομαι γραφική -. Η γιορτή είναι εκεί που νιώθεις γεμάτος!

Αγαπημένο μου τραγούδι Χριστουγέννων:

Και για να προλάβω αυτούς που μου λένε με ύφος – Καλά δεν θα βαρεθείς κάποια στιγμή;
-Όχι! Όσοι μένετε μακριά από το νησί και έχετε λίγες ευκαιρίες να βρεθείτε στην Αίγινα, ξέρετε ότι δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα, βλέπουμε τα δρομολόγια και είμαστε στο επόμενο πλοίο που φεύγει για το νησί. Πείτε με υπερβολική, αλλά από εκείνη τη στιγμή που θα μπω στο πλοίο και θα δω άτομα που γνωρίζω, ξεκινούν τα πραγματικά Χριστούγεννα για μένα. Μερικές φορές, ίσως να μη χρειάζονται και τόσο πολλά για να είμαστε χαρούμενοι τις γιορτινές μέρες, μόνο ζεστή ατμόσφαιρα και γνώριμα πρόσωπα.

Και που αλλού θα τα βρείς αυτά, εκτός από το δικό σου νησί;

Αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί μη με περιμένετε φέτος τα Χριστούγεννα, θα είμαι πάλι στην Αίγινα!

Καλά Χριστούγεννα & Καλές Γιορτές σε όλους!

Τζένη Λαζάρου, Creator & Editor