2 χρόνια Aegina Project

2 χρόνια Aegina Project: το πάρτι τώρα ξεκινάει

28 Δεκεμβρίου 2017. Η μέρα που φέραμε σε αυτό τον κόσμο αυτό το μικρό άγουρο online πραγματάκι. Σήμερα γιορτάζουμε τα πρώτα 2 μας χρόνια, σχεδιάζουμε τα επόμενα 5 και ονειρευόμαστε τα επόμενα 10. Όχι μόνοι μας, μαζί σας. Για αυτό θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά πράγματα για αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε το 2016.

Είμαι ο Γιάννης Λαζάρου και τα τελευταία 2 χρόνια τα λέμε από τα Social Media και τα άρθρα του Aegina Project.

odigos aiginas
Φυσικά δεν είμαι μόνος μου, μαζί μου είναι η Τζένη, ο Νίκος, ο Κώστας, η Σμαράγδα, ο Σωτήρης και ο Δημήτρης. Η Τζένη είναι το 2ο μέλος της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι βασικοί μας συνεργάτες.

Φίλωνος 13, Πειραιάς, ένα ανοιξιάτικο βραδάκι σε ένα όμορφο νεοκλασικό της γνωστής οδού στον Πειραιά. Εκεί έμενα την μέρα που αποφάσισα να δημιουργήσω έναν από τους πιο δυναμικούς digital οδηγούς της Αίγινας. Εκεί σκέφτηκα το όνομα, εκεί σχεδίασα το πρώτο λογότυπο, εκεί αποφάσισα πως θα ήθελα να εξελιχθεί όλο αυτό. Την επόμενη μέρα το πρωί ανέβασα την πρώτη φωτογραφία στο Instagram account. Το ημερολόγιο έγραφε 20 Απριλίου 2016. Ήταν το 1ο post από τα 430 που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

aigina limani
20 Απριλίου 2016 Μια φωτογραφία από το λιμάνι ήταν η 1η φωτογραφία του Aegina Project που ανέβηκε στο Instagram και ήταν η έναρξη ενός πολύ όμορφου ταξιδιού μέχρι σήμερα.

Μας πήρε περίπου 1,5 χρόνο να σχεδιάσουμε το συνολικό Project και να το βγάλουμε στον “αέρα” στις 28 Δεκεμβρίου του 2017. Κοιτάμε πίσω μας και λέμε ότι τα δύσκολα πέρασαν. Καθιερωθήκαμε, μεγαλώσαμε και σταματήσαμε να είμαστε οι για πολλούς “ερασιτέχνες” που έχουν για χόμπι τον οδηγό της Αίγινας. Αντίληψη που πετάξαμε από πάνω μας με σκληρή δουλειά, καθημερινή προσπάθεια, συνεργασίες, επιτυχίες και διάρκεια. Γιατί η ποιοτική διάρκεια είναι προσόν, ικανότητα και φυσικά χτίζεται με την εμπειρία.

Στα Social Media

Σε αυτά τα 4 συνολικά σε λίγους μήνες χρόνια, κάναμε λάθη, μάθαμε, σας μάθαμε καλύτερα, μας μάθατε και εσείς. Ξέρετε που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα; Μπήκαμε στα σπίτια σας, στις επιχειρήσεις σας και εξελιχθήκαμε ως ένας από τους πιο ενημερωμένους, περιεκτικούς και σύγχρονους digital τουριστικούς οδηγούς της Ελλάδας. Γεμίσαμε κείμενα, πληροφορίες, φωτογραφίες και ιστορίες από όλη την Αίγινα. Φτάσαμε να μετράμε 10 χιλιάδες fans στα Social Media Accounts μας, τεράστια αλληλεπίδραση ανά post, καθημερινά direct messages, προσωπικά τηλέφωνα, emails και ένα σωρό ακόμα πράγματα.

review aegina project
Προσωπικό μήνυμα που έλαβα για την βοήθεια που δίνουμε στους επισκέπτες του νησιού για την καλύτερη διαμονή τους.

Στο Website

Λίγο πριν φύγει το 2020, φτάσατε εδώ μέσα, να γίνετε κοντά στους 200 χιλιάδες επισκέπτες. Ναι, τόσοι. Άλλοι για δρομολόγια, άλλοι για πληροφορίες, άλλοι για προτάσεις για φαγητό-καφέ-ποτό-καταστήματα, άλλοι για εκδηλώσεις, άλλοι για μεγάλα events, άλλοι για να διαβάσετε τα άρθρα μας και άλλοι τόσοι για τόσα που έχουμε στις σελίδες του website μας. Αν σας φαίνεται μικρό το νούμερο, σκεφτείτε ότι την πρώτη χρονιά μπήκαν στο site, μόνο 50 χιλιάδες άτομα. Αυτή η αύξηση 300% την 2η χρονιά, μας κάνει να συνεχίζουμε, να σχεδιάζουμε και να βάζουμε υψηλούς στόχους για τα επόμενα χρόνια. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε αρκετά, γιατί οι νέες ιδέες δεν σταματούν ποτέ. Είμαστε και θα παραμείνουμε φρέσκοι και σύγχρονοι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Καλοκαίρι 2019

Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι του 2019 μοιράσαμε δωρεάν τον premium έντυπο χάρτη της Αίγινας (αν δεν θυμάσαι πάτα εδώ για μια σύντομη αναδρομή). Ένα έντυπο που μοιράστηκε σε πάνω από 10 χιλιάδες επισκέπτες του νησιού και έφτασε να γίνει ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά έντυπα του καλοκαιριού στην Αίγινα. Γιατί η Αίγινα για εμάς δεν είναι ένα απλά ένα νησί, είναι μια μεγάλη περιπέτεια, είναι σημεία, εμπειρίες, γεύσεις, υφές και πολλές πολλές ξεχωριστές στιγμές.

xartis aiginas
Ένα Premium έντυπο για όλη την Αίγινα

Τα επόμενα χρόνια δεν θα δείτε στο Aegina Project: πολιτικό σχόλιο & πολιτική άποψη, κακό περιεχόμενο, εκπτώσεις στην ποιότητα των κειμένων.

Θα δείτε όμως σίγουρα: Φρέσκες ιδέες, νέα κείμενα, καινούργιες συνεργασίες και περισσότερη Αίγινα.

 

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας αυτά τα 2 χρόνια.

Γιάννης Λαζάρου

Creator & Editor