Χάρτης της Αίγινας

Small Island Big Adventure

Ένας premium έντυπος χάρτης για την Αίγινα

Το Aegina Project δημιούργησε για την Αίγινα έναν έντυπο premium χάρτη!

Έναν έντυπο χάρτη διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους. Καινοτόμος, όπως οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού, σύγχρονος, όπως η ιστορία της Αίγινας, ποιοτικός όπως αρμόζει στο νησί και σχεδιαστικά άρτιος, όπως τα νεοκλασικά κτήρια του αγαπημένου μας νησιού.

Σε τέσσερις μήνες σχεδιασμού, το Aegina Project μαζί με το design agency Kitsch&Bold σχεδίασαν έναν πρότυπο χάρτη, γεμάτο νεοελληνικά στοιχεία, προσεγμένες λεπτομέρειες και πληροφορίες που δύσκολα συναντά κάποιος συγκεντρωμένες σε έναν έντυπο ταξιδιωτικό οδηγό.

Γιατί όμως ξεχωρίζει ο χάρτης του Aegina Project;

aegina premium xartis

Μια από τις καινοτομίες του χάρτη, είναι ότι αποτελεί και ένα αναμνηστικό για την Αίγινα.

Η πλευρά που απεικονίζει το χάρτη της Αίγινας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν poster ενώ η πρόσοψη, εμφανίζει το γνωστό σε όλους Φάρο του Μπούζα.

Ένα σουβενίρ για την Αίγινα που μας ξεναγεί, με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο στο νησί. Έναν τρόπο ξεχωριστό, όπως ένας ντόπιος θα μπορούσε να μας ξεναγήσει. Με τα δικά του tips και τις δικές του προτεραιότητες. Τα αγαπημένα του σημεία πάνω στο νησί, τις δικές του ξεχωριστές πλευρές, τις δικές του καθημερινές συνήθειες.

xartis aiginas

Για εμάς, ο χάρτης είναι ένα έργο τέχνης. Διαδραστικός και ζωντανός. Στόχος μας να δείξουμε στον επισκέπτη της Αίγινας, τι κρύβει το νησί. Ποια είναι η σωστή πλευρά να βλέπεις την καθημερινότητα. Με τι πρέπει να γεμίζεις την καθημερινότητα σου.

Με λιτές γραμμές, με άποψη και αισθητική.

Με διαφοροποιήσεις – όπως πρέπει να είναι η ζωή στην Αίγινα! Με αλλαγές, διαφορετικές εκδόσεις, χρώμα και κίνηση.

aegina xartis

Με αφή ιδιαίτερη, εξαιτίας της κατασκευής του και του υλικού που επιλέξαμε, μυρωδιά έντονη και δυναμική. Ο έντυπος χάρτης μας δεν είναι μπλε. Δεν είναι όπως όλοι οι τουριστικοί χάρτες. Είναι πράσινος. Είναι γεμάτος φιστίκι. Ίσως έχει και λίγο ρετσίνι στην καρδιά του. Ρετσίνι από εκείνο που κατακλύζει το ρουθούνια μας τον Σεπτέμβριο, όταν ο καρπός μας μπαίνει στα τσουβάλια.

Η Αίγινα έπρεπε να φαίνεται σε κάθε χιλιοστό του χάρτη, σε κάθε σημείο του. Το χαρτί κατασκευής θα παρέμενε ένα απλό χαρτί αν δεν του δίναμε τον “αέρα” της Αίγινας. Του δώσαμε ταυτότητα, προσωπικότητα και θέλουμε να τον βάλουμε σε κάθε τσάντα επισκέπτη, σε κάθε χέρι τουρίστα και σε κάθε τοίχο ντόπιου Αιγινήτικου νοικοκυριού!

xartis aiginas 2019
Φυσικά και χρωστάμε πολλά στους χορηγούς μας:

τα Συστεγασμένα Φαρμακεία Αίγινας, το Philippos Hellenic Goods, την Ferryhopper, τα Super Market Κρητικός και το Patrikon-Μελίχιο Παστέλι.

Μας εμπιστεύτηκαν και επένδυσαν στην ανάπτυξη του τουρισμού του νησιού σε όλους του τομείς. Εξάλλου, οι υποστηρικτές μας προέρχονται από όλους τους κλάδους της ελληνικής κουλτούρας. Την υγεία, την γαστρονομία, την ναυτιλία και την ελληνική γη.

Φέραμε την digital κουλτούρα μας κοντά σε όλους εκείνους που τους αρέσει το παραδοσιακό, το κλασικό και το διαχρονικό!

Μην ξεχνάτε.

Ένα μικρό νησί, μια μεγάλη περιπέτεια!