Αίγινα χάρτης αναζητήσεων 2018

5+1 Αγαπημένες αναζητήσεις 2018 για την Αίγινα

Τι ψάξατε για την Αίγινα φέτος;

Τι ψάξατε περισσότερο για την Αίγινα το 2018; Ποιες ήταν οι κορυφαίες σας αναζητήσεις για τη χρονιά που πέρασε; Αποφασίσαμε φέτος την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, να επιλέξουμε για εσάς αυτά που μας έμειναν περισσότερο από το 2018. Μετά από τις καλύτερες φωτογραφίες της Αίγινας στο Instagram, περνάμε στις κατηγορίες που ψάξατε περισσότερο για το περασμένο έτος. Οι κατηγορίες που αναζητήσατε και ξεχώρισαν, ήταν και για εμάς από τις αγαπημένες μας, φυσικά σε μια γεμάτη χρονιά, όπως ήταν το 2018.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τις μεγαλύτερες αναζητήσεις σας για το 2018!

Παραλίες Αίγινας.

Οι παραλίες της Αίγινας. Η πιο δημοφιλής αναζήτηση για το 2018 και με αρκετή διαφορά από την δεύτερη κατηγορία. Εντάξει αγαπάμε το καλοκαίρι και πολύ περισσότερο τις παραλίες της Αίγινας. Αναζητήσατε παραλίες σε όλο το νησί, στην Αγία Μαρίνα, την Αιγινήτισσα και τον Μαραθώνα. Μας ρωτήσατε για τις παραλίες κοντά στην πόλη της Αίγινας, για μια γρήγορη βουτιά. Στην ερώτηση ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες της Αίγινας, δεν έχουμε απάντηση. Εμείς λατρεύουμε όλες τις παραλίες του νησιού. Την παραλία στις Πόρτες, στη Βαγία, στην Χορεύτρα και φυσικά τις παραλίες Σαρπά και Κλειδί. Μη ξεχνάτε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι του 2019 και την ώρα που θα βρεθούμε σε κάποια παραλία του νησιού.

paralies aigina
Παραλία Μαραθώνα

Οικισμοί & Χωριά Αίγινας.

Η δεύτερη κατηγορία που αναζητήσατε περισσότερο για την περασμένη χρονιά, ήταν οι οικισμοί Αίγινας. Η Αίγινα έχει τόσο ορεινά όσο και παραθαλάσσια χωριά. Η Πέρδικα και η Αγία Μαρίνα είναι σχεδόν πάνω στην θάλασσα, σε αντίθεση με τον Μεσαγρό και την Παχειά Ράχη που είναι ορεινοί οικισμοί. Πέρα από τα γνωστά και πιο κατοικημένα χωριά στο νησί, υπάρχουν και οικισμοί που παραμένουν πιο γραφικοί. Σίγουρα η πόλη της Αίγινας, είναι η χώρα του νησιού που βρίσκεται και το κεντρικό λιμάνι, αλλά μην ξεχνάμε περιοχές όπως είναι η Σουβάλα και οι Πόρτες. Χωριά κοντά στο λιμάνι, είναι ο Φάρος, οι Άγιοι Ασώματοι και τα Πλακάκια. Ιδιαίτερες περιοχές και εξίσου όμορφες.

mesagros aigina
Κανατάδικο στο Μεσαγρό

Σοκάκια Αίγινας.

Τα μικρά σοκάκια της Αίγινας ήταν ακόμα μια κατηγορία που ξεχώρισε. Τα στενά στην Αίγινα είναι όμορφα, γεμάτα χρώματα και μερικά παραμένουν ακόμα γραφικά. Αν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα χάρτη της Αίγινας, μπορεί να διαπιστώσει ότι τα σοκάκια της πόλης της Αίγινας οδηγούν τόσο στα Καποδιστριακά Κτίρια όσο και σε άλλα αξιοθέατα, όπως είναι εκκλησίες και ο Ναός της Κολώνας. Τα μικρά πλακόστρωτα σοκάκια, είναι ιδανικά για όσους βρεθούν στην Αίγινα για 24 ώρες. Μια μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα, μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στα στενάκια της πόλης της και ένα walking tour. Φυσικά μην ξεχνάμε τα σοκάκια της Πέρδικας που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Τα σοκάκια, ειδικά το καλοκαίρι, γεμίζουν κόσμο και μουσική από τα μαγαζιά. Για αυτό τολμήστε μια βόλτα το βράδυ στην Αίγινα. Για τα σοκάκια της Αίγινας γίναμε γνωστοί και εδώ.

Psaradika-Aegina
Σοκάκια Αίγινας

Αίγινα Tips.

Οι κρυφές και μικρές προτάσεις για την Αίγινα. Σημεία και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αίγινα κατά τη διαμονή σας στο νησί ακόμα και αν είστε ντόπιος. Η Αίγινα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για μια μικρή απόδραση. Έχει αγαπηθεί από πολλούς για αυτό το λόγο, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φτάνουν στο νησί για μια μέρα. Η κατηγορία με τα tips της Αίγινας είναι ένας μικρός οδηγός με προτάσεις για το τι να κάνεις στην Αίγινα. Ποδηλατάδα μέχρι την Πέρδικα, φαγητό στον Φάρο και μπάνιο στον Μαραθώνα. Ούζο και μεζέ στα παραδοσιακά καφενεία. Ρομαντζάδα στον Ναυτικό Όμιλο και καφές στην παραλία με το ηλιοβασίλεμα. Μπάνιο στις Πόρτες και μετά φαγητό στο ψαροχώρι.

podilato aigina
Ποδηλατάδα στην Αίγινα από την aspaki

Instagram Spots.

Τα καλύτερα σημεία για να τραβήξεις τις καλύτερες φωτογραφίες της Αίγινας για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Φέτος, είχαμε την χαρά να δούμε πάνω από 5.000 φωτογραφίες σας από όλο το νησί. Για αυτό και επιλέξαμε τις 5+1 καλύτερες φωτογραφίες σας για το 2018 στο Instagram. Το νησί ήταν πάντα αγαπημένος φωτογραφικός προορισμός, και για αυτό υπάρχουν πολλές παλιές φωτογραφίες της Αίγινας. Εσείς αγαπάτε περισσότερο τις φωτογραφίες στην πόλη της Αίγινας, στο κεντρικό λιμάνι και την διάσημη πλέον στροφή. Ο Φάρος του Μπούζα είναι ακόμα ένα αγαπημένο σας σημείο, για φωτογραφίες για κάθε εποχή. Ο επιβλητικός λευκός φάρος, είναι εκεί πεισματάρης στην κακοκαιρία, όταν τον σκεπάζει το κύμα, αλλά και το καλοκαίρι, που δύει πίσω του ο κατακόκκινος ήλιος. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει και η Πέρδικα, σε μια από τις καλύτερες κατηγορίες για το 2018. Οι φωτογραφίες της Πέρδικας, είναι ιδιαίτερες και συνήθως με φόντο την Μονή.

Πέρδικα από τον ilias_thomas_

Αξιοθέατα Αίγινας.

Αξιοθέατα της Αίγινας. Μια κατηγορία που μας ζητήθηκε περισσότερο από επισκέπτες του νησιού. Για όλους εκείνους που η διαμονή τους στο νησί έπρεπε να είναι γεμάτη με όμορφες περιοχές και δραστηριότητες. Το Όρος και η Παλιαχώρα, είναι για όσους θέλουν να κάνουν έναν περίπατο στο νησί, και παράλληλα, να δουν την θέα από ψηλά. Αξιοθέατα στην Αγία Μαρίνα είναι ο  Ναός της Αφαίας, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα σε όλη την Ελλάδα και το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Αίγινας στο βικιπαίδεια. Τα Καποδιστριακά Κτίρια και ο Πύργος του Μαρκέλλου, παραμένουν μέχρι και σήμερα σημαντικά κομμάτια της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. Η σύγχρονη ιστορία της Αίγινας, περιλαμβάνει φυσικά και τον Νίκο Καζαντζάκη, που έμεινε στην Αίγινα και το σπίτι του είναι ένα όμορφο νεοκλασικό στην παραλιακή οδό για την Σουβάλα.

naos afaias aigina
O Ναός της Αφαίας από το zealed.lb

Το 2019 θα είναι ένα έτος γεμάτο φωτογραφίες, κείμενα και ιστορίες από όλη την Αίγινα. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις και ιδέες για περισσότερες κατηγορίες και για το τι θέλετε να διαβάζετε για την Αίγινα!