Οι καλύτερες φωτογραφίες Αίγινα

5+1 καλύτερες φωτογραφίες της Αίγινας στο Facebook

Αγαπημένες φωτογραφίες Αίγινα 2018

Φωτογραφίες της Αίγινας στο Facebook; Έχουμε ήδη επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες στο Instagram για το 2018, γράψαμε και για όσα αναζητήσατε για την Αίγινα. Ήρθε η ώρα να δούμε ποιες φωτογραφίες ξεχωρίσατε για το 2018 σε ένα άλλο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο όπως είναι το Facebook. Οι επιλογές μας για ακόμα μια φορά έχουν γίνει βάσει τον αλληλεπιδράσεων που σημείωσαν οι φωτογραφίες σας. Επιλέξαμε λοιπόν 5+1 φωτογραφίες σας από όλη την Αίγινα.

Ποιες όμως ήταν οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες στο Facebook για το 2018;

Αίγινα από ψηλά.

Σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Αίγινας. Η θέα από τα ορεινά χωριά και οικισμούς της Αίγινας είναι μοναδική. Στην φωτογραφία που ξεχώρισε για το 2018, η θέα είναι ιδανική και βλέπει στην πλευρά που “κοιτάει” το νησί της Μονής και το Αγκίστρι. Ένας περίπατος σε τέτοιες όμορφες διαδρομές, στα χωριά της Αίγινας, μέχρι το Όρος, το ψηλότερο βουνό της Αίγινας, είναι αγαπημένη συνήθεια των ντόπιων. Το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, όπου ο καιρός είναι πιο γλυκός, ένας περίπατος στον Ελαιώνα, την Παχειά Ράχη και την ορεινή Αγία Μαρίνα είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Εξάλλου, σε τέτοιες διαδρομές στην Αίγινα μας δίνετε τις καλύτερες φωτογραφίες. Η φωτογραφία από τον Πέτρο Μπούργο.

xwria aigina
Αίγινα από ψηλά

Φάρος Μπούζα.

Ο Φάρος του Μπούζα. Το πιο γνωστό ναυτικό Φανάρι της Αίγινας και ένα από τα πιο παλιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η φωτογραφία τραβηγμένη τις ημέρες που η κακοκαιρία με όνομα “Ξενοφών” είχε δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα. Ο Φάρος του Μπούζα βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και είναι το σημάδι για πολλούς από τους επισκέπτες του νησιού. Το Φανάρι είναι στον παραλιακό δρόμο Αίγινα-Σουβάλα-Βαγία, κοντά στο Μουσείο του Καπράλου και το Σπίτι του Καζαντζάκη. Το σημείο είναι ιδανικό για γάμο στην Αίγινα, αφού δίπλα υπάρχει ένα όμορφο εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα. Η φωτογραφία είναι από τον Δρόσο Μαρμαρινό.

faros mpouza aigina
Φάρος Μπούζα

Λιμάνι Αίγινας.

Το λιμάνι της Αίγινας είναι στο κέντρο του νησιού της Αίγινας. Το κεντρικό λιμάνι παραμένει ένα από τα αγαπημένα σημεία για φωτογραφίες στην Αίγινα, τόσο για επισκέπτες όσο και μόνιμους κατοίκους. Για τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί, το λιμάνι είναι η αφετηρία για το ταξίδι στην Αίγινα. Τα χρώματα του πρωινού και τα μοναδικά χρώματα της δύσης, κάνουν το λιμάνι επικεφαλή στον φωτογραφικό χάρτη της Αίγινας. Στο λιμάνι βρίσκεται, εκτός από τον μικρό ναυτικό φάρο, και το αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Κώστα Βαρώτσου που είναι γνωστό και ως ¨Πύλη της Αίγινας”. Φωτογραφία από την Φανή Βλάχου.

Στο λιμάνι της Αίγινας

Στροφή Αίγινας.

Η πιο δημοφιλής στροφή της Αίγινας. Στον παραλιακό δρόμο Αίγινα-Πέρδικα δίπλα στο θερινό σινεμά Ακρογιάλι βρίσκεται μια κλειστή απότομη στροφή. Είναι το πιο φωτογραφημένο σημείο του νησιού και ένα από τα πιο συμβολικά. Σήμα κατατεθέν στην στροφή είναι το κόκκινο νεοκλασικό σχεδιασμένο με την αρχιτεκτονική της Αίγινας. Το καλοκαίρι στο σημείο δένουν ιστιοπλοϊκά και σκάφη και σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα συνθέτουν ένα τρομερό σκηνικό. Μια πανέμορφη στροφή στην πόλη της Αίγινας. Η φωτογραφία είναι της Σίσσυ Ρετσίνα.

aigina-perdika
Η στροφή στο Ακρογιάλι

Άγιος Νικόλαος Αίγινα.

Άγιος Νικόλαος Θαλασσινός στο λιμάνι της Αίγινας. Το εκκλησάκι, ένα κατάλευκο κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, είναι η πρώτη επαφή των επισκεπτών με το νησί της Αίγινας. Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, ο Άγιος Νικόλαος είναι εκεί για να προστατεύει του ναυτικούς και να υποδέχεται τα καράβια που έρχονται από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το εκκλησάκι είναι μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες της Αίγινας αλλά και μια από τις πιο ιστορικές. Η φωτογραφία έγινε repost από εμάς την ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου στις 9 Δεκεμβρίου. Η φωτογραφία είναι της Era Terzian.

Άγιος Νικόλαος Θαλασσινός

Άγιος Νεκτάριος Αίγινα.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Η φωτογραφία ανέβηκε από εμάς στις 9 Νοεμβρίου ημέρα γιορτής του Μοναστηριού. Το επιβλητικό μοναστήρι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα χριστιανικά μοναστήρια στα Βαλκάνια. Στο δρόμο Αίγινα-Αγία Μαρίνα το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, είναι προσκύνημα για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του Αγίου, προσωπικά του αντικείμενα και το δωμάτιο του. Ο Άγιος για πολλούς είναι συνδυασμένος με πολλά θαύματα και αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος που είναι προστάτης της Αίγινας. Η φωτογραφία είναι της ‘Εφης Αξιώτη.

agios nektarios aigina
Άγιος Νεκτάριος

Μεγάλος στόχος μας για το 2019 είναι να παρουσιάσουμε μέσα από τα μάτια σας και τις φωτογραφίες σας, περισσότερα σημεία του νησιού. Κρυμμένες περιοχές και σημεία που αξίζει να δει κάποιος στην Αίγινα!