Εσύ είχες ποτέ μια σχέση από απόσταση;

Σε σχέση από απόσταση

Ξυπνάς. Είναι 9 το πρωί. Θα προλάβεις το δρομολόγιο για Αίγινα των 10.00; Θέλεις και θα προλάβεις. Σου έλειψε κάτι και θέλεις να βρεθείς στο νησί. Δεν έχεις προγραμματίσει ταξίδι αλλά έτσι είναι το σωστό. Τα προγραμματισμένα ταξίδια για την Αίγινα είναι τα πιο βαρετά.

Είχες ποτέ σχέση από απόσταση;

Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες. Αλλά για πολλούς από εμάς, έτσι είναι η σχέση μας με το νησί. Είμαστε μακριά. Αθήνα, Κρήτη, Κύπρο, Μόναχο. Είμαστε μακριά αλλά και τόσο κοντά, γιατί δεν αφήνουμε να φύγει το νησί από μέσα μας. Δεν αφήνουμε τα δικά μας πράγματα στο νησί να φύγουν.

Αν ποτέ έχεις ζήσει μια σχέση από απόσταση, ξέρεις πως συχνά νιώθεις τύψεις. Για απλά πράγματα. Νιώθεις τύψεις επειδή ήσουν με την παρέα σου μέχρι αργά. Νιώθεις ότι απάτησες τον σύντροφο σου γιατί απλά πήγες σε ένα μαγαζί για φαγητό που είχατε κανονίσει να πάτε μαζί. Γιατί αισθάνεσαι υποχρέωση απέναντι του.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι απατάς το νησί; Ότι έκανες κάτι που θα το πληγώσει; Για παράδειγμα να κάνεις Πάσχα κάπου αλλού, σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Δεν νιώθεις περίεργα που δεν είσαι εκεί; Δίπλα σε φίλους, οικογένεια, στα στέκια σου και τον έρωτα σου;

Aegina-Island
"Το λιμάνι από ψηλά"
Costas Arvilias
Istioforo-Aegina
"Το ιστιοφόρο"
Μαρια Γιαννοπουλου
Aegina-Island
"Η Αίγινα από μακριά"
Martha Rodi

Είσαι στο καράβι και σκέφτεσαι τι θα κάνεις τις μέρες ή και ώρες που θα είσαι στο νησί. Πέρδικα, Μαραθώνας, καφές στην Παραλία, βόλτες και περίπατοι. Έτσι σκέφτεσαι όταν είσαι στο δρόμο, πηγαίνοντας να δεις τη σχέση σου που σε περιμένει στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Σκέφτεσαι τι θα πεις μόλις τον δεις. Τι θα κάνετε όσο είστε μόνο για εσάς εκεί.

 

Τα σκέφτεσαι αυτά όταν έρχεσαι στην Αίγινα;

Που θα πας για φαγητό και που θα πιεις τον καφέ σου; Ποιους θα συναντήσεις. Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις όμορφα στο νησί. Μερικές στιγμές με αυτούς που αγαπάς. Με όλα εκείνα που σου λείπουν τόσο καιρό.

Kaikia-Aigina
«Η γάτα στα καΐκια»
αργυρώ μπήτρου
Faros-Mpouza-Aegina
"Ο φάρος"
Vaggelis Litos
Sunset-Aegina
"Ηλιοβασίλεμα"
mary.mess

Μέχρι να πάρεις το καράβι της επιστροφής. Άχαρο ταξίδι έτσι; Τι να άφησες πίσω αυτή την φορά. Θα το βρεις ίδιο όταν γυρίσεις άραγε; Θα βρεις τα ίδια άτομα να σε περιμένουν; Θα βρεις τα ίδια μάτια να σε κοιτούν επίμονα;

Αλλά τελικά, οι σχέσεις από απόσταση αντέχουν;